Page 48 - Habitat Jaarverslag 2020
P. 48

  bewaken. Daarnaast legt de directeur elk jaar het nieu-
we jaarplan en de begroting ter goedkeuring voor aan het bestuur. De directeur wordt aangesteld door het bestuur en legt ook aan hen verantwoording af. Het bestuur evalueert het functioneren van de directeur en bespreekt dit met de directeur in beoordelings- en functioneringsgesprekken.
VRIJWILLIGERS
Naast het team van vaste medewerkers werken wij samen met een flink aantal professionals die ons op vrijwillige basis bij ons werk ondersteunen. Habitat Nederland zou niet kun- nen draaien zonder de inzet van een netwerk van vrijwilligers: ons bestuur, onze reisbegeleiders, de mensen die bij ons op kantoor werken of vanuit specifieke expertise een project ondersteunen en mensen die helpen bij evenementen van Habitat of voorlichting geven op scholen en bij organisaties.
De inzet van vrijwilligers bij onze dagelijkse werkzaamheden is een strategische keuze waar wij een aantal jaren geleden mee zijn begonnen en die inmiddels een vaste plek heeft in-
48 genomen in onze organisatie. De inzet van vrijwilligers maakt Habitat Nederland slagvaardiger. Wij kunnen meer werk
verzetten en besparen tegelijkertijd geld, omdat wij ons bud- get niet hoeven in te zetten om dure expertise in te huren. Hierdoor kunnen wij meer geld besteden aan onze doelstel- ling: huizen bouwen voor mensen elders op de wereld die dat het hardst nodig hebben. Maar niet alleen de slagkracht van onze organisatie is erbij gebaat, het geeft ook de dynamiek in en de samenstelling van het team een positieve impuls.
   regeling beloning directeuren van goededoelenorganisaties
Habitat Nederland volgt de Regeling beloning directeuren van goededoelenorganisaties (zie www.goededoelenneder- land.nl) bij de bepaling van het bezoldigingsbeleid en de vaststelling van de beloning van de directeur. De regeling geeft aan de hand van zwaartecriteria een maximumnorm voor het jaarinkomen.
Bij Habitat Nederland heeft het bestuur het bezoldigings- beleid, de hoogte van de directiebeloning en de hoogte van andere bezoldigingscomponenten vastgesteld. Ook de goedkeuring van de weging van de situatie bij Habitat Nederland vond plaats door het bestuur. Dit leidde tot een zogenaamde BSD-score van 405 punten voor het direc-
teurssalaris en een maximaal jaarinkomen van € 111.345 (1 FTE/12 mnd.) De beloning van Habitat directeur Jennifer Lemke bleef met € 93.595 binnen de geldende maxima.
Het jaarinkomen plus de werkgeversbijdrage pensioen be- droeg € 99.821 en bleef binnen het in de regeling opgeno- men maximum bedrag van € 201.000 per jaar. De belaste vergoedingen/bijtellingen, de werkgeversbijdrage pensioen en de overige beloningen op termijn stonden bovendien in een redelijke verhouding tot het jaarinkomen. De hoogte en samenstelling van de bezoldiging worden in de jaarre- kening verder toegelicht in de ‘toelichting op de staat van baten en lasten’.























































































   46   47   48   49   50