Page 28 - Habitat Jaarverslag 2020
P. 28

 Tulp Hypotheken bouwt door
Voor elke hypotheek die er wordt afgesloten bij Tulp Hypotheken, reserveren zij een bedrag voor Habitat Nederland. Deze actie startten ze al in het voorjaar van 2018 en inmiddels heeft Tulp al aan de bouw van heel wat Habitathuizen kunnen bijdragen.
Paul Wessels: “Wij zijn blij dat we op deze manier ons steentje kunnen bijdragen aan het goede werk van Habi- tat en hopen uiteraard nog veel meer te kunnen helpen. Wij vinden het belangrijk om naast het verstrekken van hypotheken verder te kijken naar het leveren van een bijdrage aan de maatschappij.”
 28
golftoernooi
Ons traditionele jaarlijkse golftoernooi stond gepland voor 20 april 2020, maar kon helaas niet doorgaan van- wege de coronapandemie en de lockdown. Deze editie van het Habitat golftoernooi zou dit jaar voor het eerst plaats vinden op de prachtige baan “The Duke Club”. Een flinke teleurstelling de 72 deelnemers die zich er net als wij enorm op verheugd hadden. Gelukkig krijgen onze golfers volgend jaar opnieuw de kans op deze populaire en drukbezette baan te spelen voor Habitat.
Niet alleen het golftoernooi moest worden geannu- leerd en uitgesteld wegens de coronapandemie, ook verschillende andere initiatieven en events konden niet doorgaan in de laatste maanden van ons boekjaar 2020. Onze bouwreizen kwamen vanaf 1 maart 2020 helemaal stil te liggen, waardoor het een compleet ander bouw- reisjaar werd dan anders.
mooie jubileumactie van Berlo
Van Berlo, een bedrijf in funderingen en bedrijfsvloeren, bestond vorig jaar 40 jaar. Aanleiding voor een feestje! Van Berlo organiseerde een relatie-event om dit jubileum te vieren. Tijdens deze bijeenkomst werd er door Harrie van Berlo, oprichter, en zijn zonen Frank en Marcel teruggekeken naar de geschiedenis van het bedrijf, maar ook vooruitgeblikt naar de toekomst en werden de aanwezigen opgeroepen om een donatie te doen voor Habitat.
Glenn Verhoef, Commercieel directeur: “Ons jubileum is bij uitstek geschikt om aandacht te vragen voor men- sen die het minder goed hebben. In het verleden heb
ik al meerdere bouwreizen gemaakt en Habitat ligt ons na aan het hart. Bijzonder fijn dat onze relaties dit doel gesteund hebben.”
 basisschool De Elstar in actie
Ook dit jaar kwamen er weer een heel aantal jonge supporter in actie voor Habitat, waaronder de kinderen op basisschool de Elstar in Elst. Karin Nas van Habitat Nederland kwam naar school om de leerlingen meer te vertellen over hoe kinde- ren wonen in een land als Malawi en uit te leggen hoe Habitat huizen voor hen bouwt. Gemotiveerd door de presentatie hebben alle leerlingen prachtige tekeningen gemaakt en daarna hun hardloopschoenen aangetrokken om heel hard zoveel mogelijk rondjes te lopen voor Habitat. Samen hebben zij de mooie opbrengst van € 5.300 bij elkaar gelopen voor Habitat.
   





















































































   26   27   28   29   30