Page 20 - Habitat Jaarverslag 2020
P. 20

 “gezellig samen met mijn dochters koken is zoveel gezonder en wij besparen veel geld”
Cecilia kookte altijd op open vuur in haar huis, net als veel gezinnen op het platteland van Guatemala. Ge- vaarlijk en ongezond! Samen met Habitat bouwde het gezin een rookloos fornuis: een eenvoudige constructie
20 waardoor minder hout wordt gebruikt en de rook door een pijp naar buiten wordt geleid. “Ik ben zo blij met dit fornuis! Wij hebben veel minder last van ademhalings- problemen en rode ogen. Omdat het veel veiliger is, kan ik nu samen met mijn dochters koken: we hebben veel plezier als we samen tortilla’s maken! En ik kan nu verschillende ingrediënten tegelijkertijd klaar maken, dus we zijn veel sneller klaar.”
Dat dit rookloze fornuis werkt, blijkt ook uit de prijs
die UN-Habitat heeft toegekend aan Habitats Healthy Home Kit, waar dit fornuis onderdeel van is.
De #WorldHabitatAwards is een initiatief van UN-Habitat, waarmee ze erkenning en aandacht geven aan innovatieve en slimme woonoplossingen over de hele wereld.
  DUURZAME OPLOSSINGEN
De manier waarop we bouwen is net zo belangrijk als het eindresultaat. Habitat werkt altijd samen met lokale vakmensen, bouwt met lokale, duurzame materialen en volgens lokale gebruiken. Daarbij richten wij ons meer en meer op duurzaam bouwen in de breedste zin van het woord. Zo vermindert onze bouwwijze niet alleen negatieve invloeden op het milieu en de aarde, maar bevordert wát wij bouwen ook de gezondheid, beperkt de kosten en het energieverbruik van de bewoners. De focus op duurzaamheid is economisch, milieutechnisch en moreel de juiste keuze, voor nu en voor toekomstige generaties!



























































































   18   19   20   21   22