Page 34 - Habitat Jaarverslag 2020
P. 34

      34
online op Expeditie met Habitat -
op reis met Habitat vanuit je eigen huis
Het eerste wapenfeit na het aantreden van kersverse ambassadeur Buddy Vedder was zijn rol als reisbegeleider – samen met Marlayne Sahupala - in de online expeditie van Habitat die eind juni 2020 gelanceerd werd.
Het idee voor dit spel ontstond in maart 2020, tijdens de eerste weken van de lockdown. De scholen dicht en kanto- ren waren gesloten. Iedereen zat thuis en verveelde zich en tegelijkertijd was door de coronapandemie de noodzaak van een goed huis duidelijker dan ooit voor iedereen. Bij Habitat lag ons bouwreisprogramma stil, waardoor wij niemand meer konden meenemen naar onze projecten om ze met ei- gen ogen te laten zien wat Habitat doet en wat voor verschil dat huis maakt.
Daarom bedachten wij deze Online Expeditie van Habitat, een uitdagende online escape game waarin de spelers van
achter hun pc Habitatprojecten in verschillende landen bezoeken en zo meer te leren over Habitats werk. Het spel – te vinden op habitat.nl/onlineexpeditie - is voor iedereen gratis te spelen, hoe- wel er natuurlijk wel de mogelijkheid is om een donatie te doen.
De online expeditie van Habitat is gebouwd door Creators Uni- ted. Dit collectief van 18 escaperoom-eigenaren heeft sinds zij door het uitbreken van de coronacrisis thuis kwamen te zitten de krachten gebundeld en al een aantal prachtige games ontwor- pen. Laura Pieterman, namens Creators United: “Al vanaf het eerste contact met Habitat zijn wij heel enthousiast. De projecten van Habitat zijn tastbaar en je ziet echt wat de impact is. We
zijn dan ook heel trots op de samenwerking én het resultaat: een virtuele reis rond de wereld in een online escape game. En natuurlijk konden we ons geen betere reisleiders wensen dan Buddy en Marlayne!”
Wij denken dat wij met deze online expeditie de perfecte manier hebben gevonden om mensen, terwijl ze aan het puzzelen zijn, te vertellen over en de betrekken bij Habitats werk. Net als onze bouwreizen past deze expeditie echt helemaal bij onze ‘handen uit de mouwen’ instelling en kan iedereen mee doen. Natuurlijk leer je veel over Habitat, maar het is vooral een heel leuk spel, deze escapegame waarin je met ongeveer 1,5 uur puzzelen de wereld over reist.
Met Buddy en Marlayne als reisleiders heeft deze escapegame inmiddels aardig wat aandacht gekregen en veel mensen bereikt – van de kijkers van SBS shownieuws, lezers van de nieuwsbe- richten in landelijke tot de volgers van Buddy en Marlayne en vele escaperoom fans op social media. De game is al door vele honderden mensen gespeeld en sinds kort is er ook een Engelse versie beschikbaar die gepromoot wordt door onze Engelsspre- kende Habitat collega’s, van Australië tot Engeland en Ierland.
 























































































   32   33   34   35   36