Page 65 - Habitat Jaarverslag 2020
P. 65

 NAMENS HET BESTUUR VAN HABITAT NEDERLAND:
GEBEURTENISSEN NA BALANSDATUM
Habitat Nederland had al in de laatste maanden van boekjaar 2020 -maart tot en met juni 2020- te kampen met de eerste effecten van de wereldwijde uitbraak van het coronavirus. De aanhoudende pandemie beïnvloedt ons werk nog steeds in grote mate. In de periode tussen de balansdatum en de goedkeuring van de jaarrekening door het bestuur in februari 2021 worden de effecten steeds duidelijker.
Belangrijk is de vraag in hoeverre Habitat kan reageren op actuele ontwikkelingen en welke financiële en organisato- rische maatregelen nu reeds genomen moeten worden. Daarvoor zijn algemene uitgangspunten opgesteld. In nauwe samenwerking met het bestuur is gekeken met welke financiële scenario’s Habitat rekening moet houden.
De liquiditeit en het vermogen van Habitat Nederland zijn toereikend om de continuïteit te waarborgen. Er zijn ook ontwikkelingen waarop Habitat Nederland geen invloed heeft. Daarom wordt actief ingezet op kansen die de omzet- daling tot een minimum beperken. Hiermee is Habitat Nederland ervan overtuigd dat zij haar werk, met de support van haar trouwe achterban, krachtig kan voortzetten. Heel belangrijk, juist in deze tijd waarin de allerarmsten het hardst worden geraakt door de coronapandemie, de maatregelen en de economische gevolgen hiervan. Voor hen blijft Habitat Nederland zich ook nu inzetten.
Amsterdam, februari 2021
De heer M.C.J. van Pernis De heer F. Dik Mevrouw H.G. Herbert De heer G.A. Mos Mevrouw A.A. Swinkels Mevr. S.W.C.M. Havermans
65



























































































   63   64   65   66   67