Page 46 - Habitat Jaarverslag 2020
P. 46

onze organisatie
Net als voor veel organisaties zijn onze mensen het belang- rijkste kapitaal bij Habitat Nederland. In onze organisatie werken onze medewerkers, onze bestuurders en een brede groep gedreven vrijwilliger met veel inzet en passie samen aan hetzelfde doel – een wereld waarin iedereen een veilig thuis heeft.
Op kantoor bij Habitat Nederland werkt een klein team van gedreven en professionele medewerkers. Alle medewerkers zetten zich al jaren met hart en ziel in voor de organisatie en hebben bewust voor Habitat als werkgever gekozen omdat ze geloven in de missie en visie.
Het team werkt volgens een eenvoudige, platte organisatie- structuur met een directeur aan het hoofd, die verantwoorde- lijk is voor de dagelijkse leiding, twee staffuncties en afdelin- gen fondsenwerving en marketing & communicatie. Aan het
46 hoofd van de stichting staat het bestuur dat een toezichthou- dende en controlerende rol heeft.
onderdeel van Habitat International
  Habitat Nederland is onderdeel van de internationale Habitat for Humanity federatie met een hoofdkantoor in Atlanta, vier regiokantoren en meer dan zeventig onafhankelijke en zelf- standig opererende landen- en partnerorganisaties over de hele wereld, die vanuit dezelfde visie en missie werken aan een degelijk en veilig onderkomen voor iedereen.
De meesten landenorganisaties van Habitat houden zich bezig met het ontwikkelen en uitvoeren van bouwprojecten in eigen land. Zij zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van de bouwprojecten en zorgen voor praktische zaken zoals de se- lectie en begeleiding van gezinnen, de bouwtekeningen, de inkoop van materialen, de inzet van vaklieden en het innen
van de aflossing. Ook zorgen deze landenorganisaties voor een geïntegreerde aanpak van de armoedebestrijding door onder andere trainingen, samenwerking met andere lokale en internationale organisaties en het vastleggen van eigendoms- rechten van huis en grond.
Er zijn ook Habitat landenorganisaties die naast hun bouw- programma donaties werven voor de projecten in eigen land en/of in andere landen. En slechts een klein deel van de landenorganisaties, waaronder Habitat Nederland, heeft zelf geen bouwprogramma, maar werft alleen fondsen voor Habitatprojecten elders op de wereld.

























































































   44   45   46   47   48