Page 39 - Habitat Jaarverslag 2020
P. 39

We hebben in boekjaar 2020 in totaal € 1.514.475 aan inkomsten geworven. Dat is 20% minder dan onze inkomsten in boekjaar 2019 – die bedroe- gen toen € 1.903.154 - en ook bijna 20% minder dan de € 1.883.900 die wij hadden begroot voor dit boekjaar.
De sterke daling van onze inkomsten wordt, zoals we
hiervoor al aangaven, veroorzaakt door de coronacrisis
en het stilleggen van onze bouwreizen en projecten. Aan
de andere kant werd de daling nog enigszins getem-
perd door drie bijzondere nalatenschappen die wij dit
boekjaar mochten ontvangen en waarmee wij ook het
komende boekjaar kunnen blijven bouwen aan onze
impact – ook als er nog geen bouwreizen mogelijk zijn. 39
Steun van alle kanten
Habitat Nederland werft haar inkomsten via verschillen- de kanalen en wordt gesteund door een diverse en bre- de achterban. Wij werven onze inkomsten door middel van projectfinanciering, (bedrijf)sponsoring, mailingen, online donaties en bouwreisdonaties. Het overgrote deel van de inkomsten van Habitat Nederland zijn donaties van particulieren, bedrijven en instellingen of opbreng- sten uit onze bouwreizen.
BOUWREIZEN
Onze bouwreizen – een echte Habitatervaring waarbij een team van Nederlanders afreist naar een van onze projecten om een week lang mee te bouwen met de nieuwe huiseigenaren – zijn uniek en bieden onze bouw- reizigers een kijkje in de keuken bij onze organisatie. Bouwreizen staan garant voor een prachtige belevenis voor onze bouwreizigers, maar ook voor ons als orga- nisatie zijn ze erg belangrijk. Doordat bouwreizigers zelf
 onze inkomsten
 




















































































   37   38   39   40   41