Page 33 - Habitat Jaarverslag 2020
P. 33

onze ambassadeurs
Naast al die betrokken bouwreizigers en bedrijven die hun verhaal doen, hebben wij het afgelopen jaar ook samengewerkt twee betrokken en bevlogen ambassadeurs: Marlayne Sahupala en Buddy Vedder. Zij helpen ons om ons verhaal te vertellen en meer mensen te bereiken. Marlayne en Buddy gingen eind februari 2020 - net voor de wereld in lockdown ging
- met Habitat op reis in Oeganda, hebben daar onze projecten bekeken én er zelf aan mee gebouwd. Zo kunnen ook zij uit eigen ervaring vertellen wat Habitat doet en wat hen persoonlijk daar zo aan raakte.
Deze reis leverde veel aandacht voor onze organisatie. Dank- zij de samenwerking met de Postcode Loterij konden Buddy en Marlayne bij 5 Uur Live vertellen over hun indrukwekkende reis en de mooie ontmoetingen die zij in Oeganda hadden. Ook wisten ze beide via social media veel mensen te berei- ken. Zo konden de meer dan 200.000 volgers van Buddy dagelijks meekijken met zijn dagboek van de Oegandareis.
          op reis naar Oeganda
Zangeres en SBS Hart van Nederland presentatrice Marlayne Sahupala is al sinds 2018 ambassadeur van Habitat Nederland. In februari 2020 reisde zij voor Habi- tat naar Oeganda en zij nam Buddy Vedder mee. Multi- talent Buddy Vedder is acteur, presentator en zanger én winnaar van ‘Wie is de Mol?’ 2020. Samen stonden zij in het theater met de tour ‘The Legends We’ve Lost’. Toen Marlayne hem vroeg mee te gaan naar Oeganda zei Buddy meteen volmondig “ja”!
Marlayne Sahupala: “Wat ben ik dankbaar voor alle ont- moetingen! We zijn zo hartverwarmend ontvangen door alle gezinnen in hun Habitathuis. Veel mooie ontmoetin- gen gehad met krachtige moeders, vaders en kinderen. Tranen weggepinkt, maar ik ben ook zo blij dat de gezin- nen nu in een stevig, stenen huis wonen. Ze hebben een veilig thuis en daarmee een toekomst perspectief!”
Buddy Vedder: “Het leven daar is zó anders, ik ken
dat leven niet. Ik zag intens vrolijke kinderen, maar ik begreep niet zo goed waarom ze zo vrolijk waren. Het heeft echt wel een paar dagen geduurd voordat ik in kon zien wat de impact is van het werk dat Habitat daar doet. Het was een enorm bijzondere ervaring. Als ik nu thuis de deur opendoe, ben ik me nog bewuster van wat dat betekent.”
“Het werk van Habitat raakt mij enorm. Tijdens mijn reis door Oeganda heb ik van dichtbij kunnen zien, voelen en ervaren wat een verschil een veilig thuis kan maken. Wat het betekent voor een persoon, gezin, familie en soms zelfs voor het hele dorp.” Daarom zet Buddy
zich sinds juni 2020 in als ambassadeur voor Habitat Nederland. “Ik hoop met mijn bijdrage als ambassadeur een inkijk te geven in de problematiek die helaas in veel landen heerst, maar liever nog te laten zien wat wij als organisatie doen om gezinnen de kans te geven een betere toekomst op te bouwen.”
33























































































   31   32   33   34   35