Page 30 - Habitat Jaarverslag 2020
P. 30

 bouwreizen stilgelegd
Vanaf 1 maart hebben alle Habitatorganisaties wereldwijd de bouwreizen stilgelegd. Vele landen gingen in lockdown, reizigers moesten in quarantaine en om de verspreiding van het nieuwe virus zoveel mogelijk te beperken werd het advies wereldwijd: blijf thuis.
Het stilleggen van onze bouwreizen was de enige juiste stap. Vanuit onze verantwoordelijkheid willen wij geen enkel risico nemen. Niet met de gezondheid en veiligheid van onze bouwreizigers en niet met de gezondheid van de men- sen en gemeenschappen die wij helpen. Vooral deze groep leeft zonder het vangnet van een goede gezondheidszorg en is uiterst kwetsbaar. Het laatste wat wij willen is met onze bouwreizen deze kwetsbare gemeenschappen blootstellen aan het coronavirus.
30
Wereldwijd betekende deze beslissing dat er meer dan 2.500 bouwreizigers niet op reis konden. Ruim 2.500 bou- wers-in-spe die zich goed voorbereid en verheugd hadden op hun bouwreis-avontuur die nu thuis moesten blijven: een enorme teleurstelling! Maar de impact is nog groter voor zo’n 200 gezinnen die nu niet zij aan zij met deze bouwrei- zigers aan hun nieuwe huis konden bouwen. Voor deze 200 gezinnen, zo’n 1.000 mensen in 34 landen, betekende deze stop dat zij langer in hun bouwvallige onderkomen moesten blijven. Voor deze 200 gezinnen én voor al onze bouwrei- zigers hopen wij van harte dat wij binnenkort weer samen kunnen bouwen.
Niemand weet hoe lang corona nog ons dagelijks leven en onze reismogelijkheden zal beheersen. Maar zodra het weer veilig is – voor onze bouwreizigers én voor de kwetsbare ge- meenschappen waarin wij werken - zullen wij ons bouwrei- sprogramma weer opstarten. Bouwreizen zijn een belangrijk onderdeel van Habitat Nederland en zullen dat ook in de toekomst blijven.
 terugblik op de bouwreis van team cement
De laatste bouwreis uit boekjaar 2020 was die van Team Cement 4 naar Guatemala. Bekijk en lees hier hoe alle deelne- mers terugkijken op hun bouwreis.
     Met liefde ♥ samen een steentje bijdragen voor een betere wereld.
Johnny
      Bouwen met Habitat om voor hem hopelijk een klein beetje verschil te maken!
Mathilde
Uno...dos...tres...arriba!! Work hard, play hard!
KIm





















































































   28   29   30   31   32