Page 27 - Habitat Jaarverslag 2020
P. 27

  doorbouwen in coronatijd
Gelukkig konden de meeste onze gewone projecten – vaak na een kort onderbreking in het voorjaar van 2020 – wel doorgaan.
Neem het huis van Asha. Toen corona begin 2020 naar Nepal kwam, werd de bouw van een Habitathuis voor haar familie uitgesteld vanwege de lockdown. Met een moesson in de aan- tocht, heeft Habitat er samen met een andere organisatie voor gezorgd dat de constructie van het huis toch door kon gaan, mét inachtname van alle voorzorgsmaatregelen. Asha vertelt: ‘’Ik maakte mij erg zorgen, omdat mijn familie en ik misschien onder een tent zouden moeten schuilen voor de regen. Ik ben zo blij en dankbaar dat mijn huis is gebouwd, zelfs in tijden van crisis.’’
Ook Roemenië is al sinds begin van het jaar in lockdown. Voor vele Roemenen die in overvolle of vervallen huizen leven is dit een absolute, onveilige situatie. In de sloppenwijk Vaideeni, één van de armste gemeenschappen van het land, is het risico op een corona-uitbraak groot en thuisblijven simpelweg gevaarlijk. Gezinnen leven in overvolle huizen en hebben geen stromend water.
Habitat Roemenië heeft de afgelopen tijd, met de juiste vei- ligheidsmaatregelen, 10 huizen gerepareerd en gezorgd voor verbeterde sanitaire voorzieningen. Deze families kunnen nu veilig thuis blijven.
Jaarlijks zetten zich vele donateurs, vrijwilligers, bouw- reizigers en bedrijven in voor Habitat. Met hun bijdrage helpen ze ons om al die mooie projecten te kunnen realiseren. Veel mensen steunen ons met een eenmalige donatie – van een eenvoudig “Tikkie” tot een bijdrage op onze nieuwsbrief De Bouwbrief –, anderen steunen ons met een vaste bijdrage via machteling of periodieke schenking en enkele trouwe supporters en bedrijven en organisaties nemen een (deel van een) project voor hun rekening. Maar daarnaast willen veel van onze suppor- ters echt actief een steentje bijdragen; iets wat helemaal bij Habitat past. Zij gaan met ons op bouwreis, werven donaties en publiciteit voor hun reis, leveren een pittige
sportprestatie voor het goede doel of organiseren een evene- ment op school bij hun bedrijf.
Hoe mensen ook hun steentje bijdragen aan Habitat Neder- land, we zijn met iedereen bijzonder blij. Alleen met steun van de mensen hier in Nederland kunnen wij die mooie projecten realiseren die hier in dit hoofdstuk beschreven zijn.
Dam tot Damloop 2019
Het is inmiddels een jaarlijkse traditie. Zondag 22 september 2019 was het weer zover, 20 enthousiastelingen liepen de
Dam tot Damloop voor Habitat. Onder hen waren dit jaar een team van BouwFactor Houtproducten en een team van
Triple Jump. Alle deelnemers lieten zich sponsoren voor hun sportieve prestatie (16,1 kilometer!) door vrienden, collega’s, 27 relaties en familie. Samen haalden zij het prachtige bedrag op van meer dan € 7.000 voor het werk van Habitat.
  in actie voor Habitat






















































































   25   26   27   28   29