Page 15 - Habitat Jaarverslag 2020
P. 15

 een beter leven
Vanuit onze visie dat iedereen recht heeft op een degelijk en veilig onderkomen, bouwen wij aan be- tere huisvesting over de hele wereld en financieren we elk jaar projecten die bijdragen aan een betere leefomgeving voor de mensen die het zo hard nodig hebben. De basis van ons werk en onze projecten ligt hier in Nederland. Hier organiseren wij met steun van onze donateurs, bouwreizigers en bedrijven activi- teiten om fondsen te werven en meer bekendheid te geven aan onze doelen en ons werk. Wij informeren zoveel mogelijk mensen, bedrijven en organisaties
in Nederland over het wereldwijde huisvestingspro- bleem en Habitats aanpak, om ze bij ons werk te betrekken en ze te mobiliseren om met ons mee te bouwen.
Daarom lees je in dit hoofdstuk de verhalen uit de diverse projecten die Habitat Nederland in het afgelopen boekjaar heeft ondersteund en maak je kennis met de mensen die
wij in dit boekjaar hielpen een veilig huis te bouwen. Ook vertellen we over de activiteiten die wij vanuit Nederland hebben ontplooid en komen de mensen aan het woord die in Nederland en in onze projecten hebben meegebouwd.
samen bouwen we een beter leven
Bij de projecten die wij vanuit Nederland ondersteunen, zie je een grote diversiteit: van nieuwbouw en renovatie van huizen tot de aanleg van watervoorzieningen en het geven van trai- ningen om een beter bestaan op te bouwen. Zo bouwen wij niet alleen aan veilige onderkomens, maar ook aan een be- tere gezondheid, meer veerkracht, rechtvaardige wetgeving, kortom aan een beter leven. Voor de gezinnen waar we voor bouwen en voor de gemeenschappen waarin ze leven. Op een innovatieve en duurzame manier, om ook op deze manier de impact van ons werk zo positief mogelijk te laten zijn.
HUIZEN BOUWEN EN RENOVEREN
Een goed huis is zoveel meer dan vier muren en een dak. Het geeft niet alleen onderdak, maar ook een betere gezondheid en veerkracht, het biedt toegang tot kapitaal en kan dienen
als onderpand voor een lening. Het is precies dat steuntje in de rug waarmee families de armoede waarin ze leven, zelf kunnen doorbreken, waarmee ze een toekomst kunnen opbouwen.
Een Habitathuis voldoet aan de lokale normen én aan de Habitat Housing Quality Standards:
● structuur: een Habitathuis biedt bescherming tegen klimaatinvloeden en staat op een locatie die geen gevaar oplevert voor de bewoners.
● leefruimte: een Habitathuis heeft voldoende ruimte, per ruimte leven er maximaal drie bewoners.
● schoon drinkwater: bij een Habitathuis is voldoende schoon water tegen een redelijke prijs en zonder extreme inspanning te verkrijgen.
● sanitaire voorzieningen: in de buurt van een Habitathuis is een privé of publiek toilet dat gebruikt wordt door een redelijk aantal mensen.
● woonrechten: bij een Habitathuis hoort het recht 15 op veilig wonen zonder het risico uit je huis te
worden gezet.
 voor de toekomst
Ruim 10 jaar geleden bouwde Jurawan samen met Habitat for Humanity Thailand haar nieuwe huis in Chiang Mai. Vanuit haar huis heeft ze inmiddels een goedlopend bedrijf kun-
nen opstarten: ze maakt en verkoopt schoenen. “Het gaat heel goed met mij,” vertelt Jurawan, “Mijn kinderen hebben gezond eten en kunnen naar een betere school sinds we in dit huis wonen. Ik ben heel blij dat ik nu goed voor ze kan zorgen.”
  














































































   13   14   15   16   17